پروتکل Bgp چیست؟ هرآنچه باید بدانید

دسته‌بندی نشده

آیا می دانید پروتکل BGP چیست و چه نقشی در مسیریابی و انتقال داده‌ها در بستر اینترنت دارد؟ در این مقاله با نقش پروتکل مسیریابی یا BGP آشنا می‌شویم.

پروتکل BGP چیست

در شبکه عظیم اینترنت از بخش‌ها و شبکه‌های بسیار متنوعی تشکیل شده است که ارتباط بین آن‌ها بسیار پیچیده است. زمانی یک داده قرار است از جایی در اینترنت به جای دیگری منتقل شود باید بین ده‌ها و صدها شبکه مختلف منتقل شود. در چنین شرایطی اگر یک نقشه راه و بهترین مسیر برای انتقال شناسایی نشود، اختلالات گسترده‌ای ممکن است رخ دهد. پروتکل مسیریابی یا BGP در واقع همان نقشه راه هستند که شیوه ارتباط بین روترها را تعیین می‌کنند و بهترین مسیر را برای انتقال داده‌ها به وجود می‌آورند. در ادامه همراه ماهان نت باشید تا بیشتر با پروتکل BGP آشنا شویم.

نقش پروتکل BGP در شبکه

آشنایی با پروتکل BGP یا پروتکل مسیریابی

پروتکل دروازه‌ای مرزی یا Border Gateway Protocol یک پروتکل مسیریابی از نوع خارجی است که ارتباط بین سیستم‌های مستقل را فراهم می‌کند. وجود پروتکل‌های از این دست، برای دسترسی به شبکه جهانی اینترنت ضروری است. برای درک BGP، فرض کنید که یک نامه را در صندوق پست انداخته‌اید. همانطور که اداره پست موظف است بعد از پردازش نامه بهترین مسیر را برای انتقال نامه به مقصد انتخاب کند، BGP نیز مسئول بررسی تمامی مسیرها و انتخاب بهترین مسیر است.

در ابتدا که اینترنت یک ابر کوچک بود، اتصال شبکه‌ها به پیچیدگی امروز نبود و گره‌های شبکه‌ها برای ایجاد ارتباط بین آن‌ها کافی بود. اما امروزه ترکیب بیشتری از شبکه‌ها در اینترنت به وجود آمده است که برای برقراری ارتباط وجود یک سیستم مسیریابی پویا الزامی است. درنتیجه، یک پروتکل مسیریابی خارجی جدید تعریف شد که قابلیت‌های مقیاس‌پذیری را فراهم آورد. ویژگی مقیاس‌پذیری پروتکل BGP سبب شد این‌گونه مسیریابی‌ها را به‌خوبی انجام دهد. از پروتکل BGP در شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت پهنای باند اختصاصی برای ارائه سرویس‌های پایدار استفاده می‌شود.

نحوه کار پروتکل مسیریابی BGP

نحوه کار BGP چگونه است؟

به زبان ساده وقتی دو Autonomous System) AS، سیستم خودمختار، گروهی از دستگاه‌ها که توسط یک سازمان مستقل مدیریت می‌شوند) اقدام به برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات با یکدیگر می‌کنند، معمولاً از BGP برای مسیریابی استفاده می‌کنند. بنابراین محیط اینترنت از تعداد زیادی AS تشکیل شده است. این AS ها دارای شماره مستقل هستند که به آن‌ها ASN گفته می‌شود و از آن‌ها برای مسیریابی بیرونی استفاده می‌شود. کار BGP این است که ASN های مختلف را ببیند و بهترین مسیر را انتخاب کند. در تمامی خطوط اینترنتی همچون tdlte که از سرویس دهنده‌های اینترنتی تهیه می‌شود، برای اینکه داده‌ها از مسیر درستی منتقل شوند از BGP استفاده می‌شود.

نقش PEER در ایجاد ارتباط بین روتر ها

روتر ها برای اینکه با هم در ارتباط باشند peer یا همسایگی ایجاد می‌کنند. پس‌ از آن هر روتر اطلاعات کامل مسیر تا یک مقصد خارج را به روترهای همسایه‌ی خود ارسال می‌کنند. هر peer تمام‌مسیرهایی که برای هر شبکه می‌شناسد، مدیریت می‌کند و انتشار آن اطلاعات را به AS مجاور خود گسترش می‌دهد. مکانیزم تصمیم‌گیری BGP به این صورت است که همه‌ی داده‌های به‌دست‌آمده را تجزیه‌ و تحلیل می‌کند و یکی از همسایه‌های خود را برای ارسال بسته‌ها برای یک مقصد خاص تعیین می‌کند. هرچه انتخاب بهتری بین همسایه‌ها انجام شود سرعت انتقال اطلاعات هم بیشتر خواهد شد. در اینترنت‌های سریع مانند اینترنت گیمینگ این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. BGP می‌تواند تأخیر و پینگ را هم به شکل قابل توجهی کاهش دهد.

نقش پروتکل BGP در ارائه اینترنت سریع و جلوگیری از Down شدن سرویس‌ها

معمولاً از پروتکل BGP برای تبادل اطلاعات مسیریابی بین ارائه کنندگان خدمات اینترنتی استفاده می‌شود. برای مثال یک شرکت را در نظر بگیرید که از چند ارائه کننده مختلف اینترنت پرسرعت و خدمات پهنای باند اختصاصی را دریافت کرده باشد. با استفاده از BGP می‌توان در صورتی که یکی از سرویس دهنده‌ها دچار مشکل شد، ترافیک مورد نیاز شبکه از ارائه کننده بک آپ تأمین شود.

ربودن BGP و امنیت شبکه

ربودن BGP و هک کردن IP ها

ربودن پروتکل اینترنت (ربودن BGP) فرایندی غیر قانونی است که طی آن گروهی از آدرس‌های IP، با خراب کردن جدول مسیریابی اینترنت، تحت کنترل اشخاص خراب کار قرار می‌گیرند. ربودن IP در یکی از حالت‌های زیر می‌تواند به صورت عمدی یا تصادفی اتفاق بیفتد:

  • یک سیستم خودمختار، اعلام می‌کند آدرسی را به وجود آورده که در واقعیت به وجود نیاورده است.
  • یک سیستم خودمختار، پیشوندی اعلام می‌کند که از پیشوند اعلام شده توسط سیستم خودمختار اصلی به وجود آورنده پیشوند دقیقتری است.
  • یک سیستم خودمختار، اعلام می‌کند که مسیر کوتاه‌تری به سیستم خودمختار ربوده شده در اختیار دارد بدون توجه به اینکه مسیر فوق ذکر وجود داشته باشد یا نه.

این روش‌ها معمولاً به اختلال در فرایند عادی مسیریابی ختم می‌شوند: بسته‌ها به سمت بخش اشتباهی از شبکه هدایت و آنجا در حلقه‌ای بی نهایت گرفتار شده و در نهایت نادیده گرفته می‌شوند یا با لطف ربایندگان به سمت مقصد هدایت می‌شوند. در اینترنت‌های پایه مانند adsl که افراد زیادی از خدمات سرویس دهنده‌ها استفاده می‌کنند، ربودن IP ها می‌تواند مشکلات بسیار گسترده‌ای را ایجاد کند. امن بودن شبکه و تکنولوژی ارائه دهندگان اینترنت می‌تواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند.

ماهان نت، بهترین ارائه کننده پهنای باند اختصاصی و سرویس‌های سفارشی

در این مقاله سعی کردیم با پروتکل BGP و اهمیت استفاده از آن برای مسیریابی در انتقال داده‌ها در بستر اینترنت آشنا شدیم. با مراجعه به فروشگاه ماهان نت، بهترین بسته اینترنتی را برای خود با کمترین پینگ انتخاب کنید. همچنین اگر نیاز به خدمات پیشرفت تر دارید، امکان ثبت سفارش اینترنت گیمینگ و پهنای باند اختصاصی نیز برای شما فراهم شده است. از طریق تماس با شماره تلفن 02187277 می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد سرویس‌های مورد نیاز خود به دست آورید. همکاران ما در بخش پشتیبانی مشتاق شنیدن صدای گرم شما هستند.

نظرات کاربران