شبکه تحویل محتوا یا cdn چيست ؟ ابزاری کارآمد در رایانش ابری است که نه تنها به ما این امکان را می‌دهد که داده‌ها را به سرعت و با کیفیت بالا از سایت‌هایی دریافت کنیم که سرورهای آن‌ها در مکان‌های دورافتاده واقع شده، بلکه همچنین از موثرترین راه‌حل‌ها برای بهبود کارایی و سرعت در ارتباط با سایت‌ها به حساب می‌آید. این سیستم، تلاشی موثر در از بین بردن موانع جغرافیایی اینترنت است و تضمین می‌کند که افراد با فواصل زمانی نیز می‌توانند داده‌های مورد نیاز خود را دریافت کرده و تجربه آنلاین خود را بهبود ببخشند. با توجه به اهمیت ویژگی‌های اصلی سایت  cdnو نقش برجسته‌ای که در بهینه‌سازی انتقال داده دارد، از این جهت می‌توانیم بگوییم که انواع  cdnدر جهان امروزه یکی از ابزارهای بسیار حیاتی و ضروری برای بهبود عملکرد و سرعت اینترنت محسوب می‌شوند. در ادامه با مقاله شبکه توزیع محتوا cdn با شرکت ارائه دهنده اینترنت ماهان نت همراه شوید.

شبکه تحویل محتوا چیست ؟

شبکه تحویل محتوا (CDN) شبکه‌ای از سرورهاست که در نقاط مختلف جغرافیایی توزیع شده‌اند و وظیفه‌ی آنها ارائه محتوای وب به کاربران با سرعتی بیشتر و پایداری بالاتر است.

در واقع، به جای اینکه تمام ترافیک یک وب‌سایت از طریق یک سرور مرکزی ارسال شود، CDN محتوا را در سرورهای مختلف کپی می‌کند تا به کاربران در نزدیک‌ترین موقعیت جغرافیایی ارائه شود. این کار باعث کاهش زمان بارگذاری صفحه، افزایش پهنای باند و بهبود تجربه کاربری می‌شود.

مقاله مرتبط : بهترین اینترنت سازمانی

شبکه تحویل محتوا

اهمیت شبکه تحویل محتوا

شبکه تحویل محتوا از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است؛ زیرا با ظهور محتواهای گرافیکی و ویدئویی که نیاز به ترافیک بالا دارند، روش‌های سنتی انتقال داده از سرور به دستگاه کاربر دیگر کاربرد چندانی نداشتند یا با مشکلاتی همراه بودند که برای کاربران تجربه ناخوشایندی ایجاد می‌کرد. برای درک بهتر شبکه توزیع محتوا ، می‌توانید به خیابان‌های باریک ایران 60 سال پیش فکر کنید که به تعداد کمی از خودروها پاسخ می‌دادند، اما امروزه نیاز به بزرگراه‌های چند لایه و پیچیده داریم تا رفت‌وآمد خودروها را به خوبی مدیریت کنیم. شبکه توزیع محتوا (cdn) نیز برای نمایش محتواهای سنگینی مانند ویدئوهای 4K و HD، پخش زنده و انتشار پادکست ضروری است. به طور کلی، هدف اصلی شبکه توزیع محتوا ایرانی کاهش زمان دسترسی کاربران به یک وب‌سایت است. به همین دلیل سایت‌هایی مانند گوگل که از محتوا cdn استفاده می‌کنند، در کمترین زمان ممکن به سرعت لود می‌شوند، در حالی که سایت‌هایی که سرور آن‌ها در مکان‌های جغرافیایی دورتر قرار دارد، سرعت کمتری دارند.

مقاله مرتبط: docker چیست

مزایای استفاده از CDN

  • کاهش زمان بارگذاری صفحه: با ارائه محتوا از سرورهای نزدیک به کاربر، CDN زمان لازم برای بارگذاری صفحات وب را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.
  • افزایش پهنای باند: با توزیع ترافیک در بین سرورهای مختلف، CDN از بارگذاری بیش از حد هر سرور جلوگیری می‌کند و در نتیجه پهنای باند را به طور کلی افزایش می‌دهد.
  • بهبود در دسترس بودن: CDN با ارائه محتوا از سرورهای مختلف، در صورت بروز مشکل در یک سرور خاص، از در دسترس بودن وب‌سایت اطمینان حاصل می‌کند.
  • افزایش امنیت: CDN ها می‌توانند با فیلتر کردن ترافیک مخرب و حملات DDoS، به ایمن سازی وب‌سایت ها کمک کنند.

نحوه کار content delivery network چیست ؟

شبکه تحویل محتوا ( سی دی ان ) به منظور بهبود عملکرد و سرعت در انتقال محتوا در اینترنت به کار می‌رود. ارائه‌دهندگان CDN سرورهای خود را در نقاط مبادله اطلاعات مختلف قرار می‌دهند. این نقاط، که به عنوان “Internet exchange point” یا IXP نیز شناخته می‌شوند، زیرساخت‌های فیزیکی هستند که به ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی (ISPs) و CDN‌ها امکان مبادله ترافیک اینترنتی بین شبکه‌های مختلف را می‌دهند.

این مبادله چطور اتفاق می‌افتد؟

در این نقاط مبادله اینترنت، ارائه‌دهندگان اینترنت به یکدیگر متصل می‌شوند تا دسترسی به ترافیک ناشی از شبکه‌های مختلف را برای یکدیگر فراهم کنند. در آموزش راه اندازی cdn آمده است که با اتصال سی دی ان به این نقاط با سرعت بالا و به صورت یکپارچه، ارائه‌دهنده سی دی ان قادر است هزینه‌ها و زمان حمل‌ونقل و تحویل داده را بهبود بخشیده و عملکرد عمومی اینترنت را ارتقا دهد. این به کاربران اینترنت امکان می‌دهد تا محتواها را با سرعت بیشتر و با کمترین تاخیر دریافت کنند، که از اهمیت بسیاری در تجربه آنلاین شان برخوردار است.

مراحل شبکه توزیع محتوای ستون چیست؟

در ادامه به بررسی مراحل شبکه توزیع محتوا می‌پردازیم”

1.کپی اطلاعات

در فرآیند ارائه محتوا در سایت‌ها، از فایل‌های مختلفی نظیر کدهای CSS، کدهای جاوااسکریپت، فایل‌های مولتی‌مدیا و سایر فایل‌های مورد نیاز استفاده می‌شود. برای بهینه‌سازی عملکرد و سرعت در دسترسی به این فایل‌ها، یک نسخه کپی از آن‌ها در سرورهای متعددی که در نقاط مختلف جهان واقع شده و به عنوان “nodes” شناخته می‌شوند، ذخیره می‌شود. این روش موجب افزایش سرعت بارگذاری و ارائه محتوا به کاربران می‌شود، زیرا کاربر به نزدیک‌ترین سرور محتوا دسترسی پیدا می‌کند و نیاز به انتقال طولانی مسافت داده‌ها از یک سرور مرکزی ندارد.

2.فراخوانی داده‌ها

زمانی که یک کاربر وارد سایت شما می‌شود و به دنبال اطلاعات مورد نیاز خود می‌گردد، فایل‌های مورد نیاز که در مرحله قبل در سرورهای فرعی یک سی دی ان ذخیره شده‌اند، از نزدیکترین سرور یا ند بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربر فراخوانی یا به اصطلاح دانلود می‌شوند. این رویکرد به کاربران این امکان را می‌دهد تا با سرعت بالاتری به محتوا دسترسی پیدا کنند، زیرا از سرورهای نزدیک به محل زندگی خود استفاده می‌کنند و نیازی به طی کردن مسافت‌های طولانی جهت دسترسی به اطلاعات ندارند. این ایجاد سرعت، کارآیی بیشتر در تجربه کاربری آن‌ها را بهبود می‌بخشد.

3.تحویل اطلاعات

پس از دانلود، این اطلاعات به بازدیدکننده سایت نمایش داده می‌شود.

در واقع، با اتصال یک سایت به سرورهای شبکه CDN، اطلاعات قابل ذخیره‌سازی سایت مانند تصاویر، فیلم‌ها و فایل‌های صوتی به صورت کَش در سراسر شبکه CDN که در نقاط مختلف جهان وجود دارند، ذخیره می‌شوند. به عبارت ساده‌تر، زمانی که شما یک فیلم را در سایت خود منتشر می‌کنید، یک نسخه کش شده از این فیلم به تمامی سرورهای موجود در شبکه CDN ارسال می‌شود و در آن‌ها ذخیره می‌شود. این کار باعث افزایش سرعت در دسترسی کاربران به اطلاعات و بهبود کارایی سایت می‌شود.

شبکه تحویل محتوا ]dsj

تفاوت وب سایت با CDN و بدون CDN

فرض کنید شما صاحب یک رستوران هستید. بدون CDN، مثل این است که فقط یک شعبه در یک مکان خاص داشته باشید. هر بار که کسی می خواهد غذای شما را سفارش دهد، باید از آن مکان به آنها تحویل داده شود، که می تواند زمان بر و پرهزینه باشد، به خصوص اگر مشتریان شما در مکان های دوردست زندگی می کنند.

اما با CDN، مثل این است که رستوران های زنجیره ای در سراسر کشور داشته باشید. هنگامی که کسی غذای شما را سفارش می دهد، می تواند از نزدیکترین شعبه به آنها تحویل داده شود، که باعث سرعت و کارایی بیشتر می شود.

در اینجا خلاصه ای از تفاوت های کلیدی بین یک وب سایت با CDN و بدون CDN آورده شده است:

سرعت

  • با CDN: وب سایت شما به طور قابل توجهی سریعتر بارگذاری می شود، زیرا محتوا از سرورهای نزدیک به کاربران ارائه می شود.
  • بدون CDN: سرعت بارگذاری صفحه می تواند کند باشد، به خصوص برای کاربرانی که در مکان های دوردست از سرور وب شما قرار دارند.

پایداری

  • با CDN: وب سایت شما در برابر قطعی و افت عملکرد مقاوم تر است، زیرا CDN از شبکه ای از سرورها برای ارائه محتوا استفاده می کند.
  • بدون CDN: وب سایت شما ممکن است در صورت افزایش ناگهانی ترافیک یا بروز مشکل در سرور وب شما از دسترس خارج شود.

هزینه

  • با CDN: ممکن است هزینه اضافی برای استفاده از CDN داشته باشید، اما این هزینه با افزایش عملکرد و پایداری وب سایت شما جبران می شود.
  • بدون CDN: شما فقط هزینه سرور وب خود را پرداخت می کنید، اما ممکن است هزینه های بیشتری برای پهنای باند و پشتیبانی فنی در صورت بروز مشکل داشته باشید.

مقیاس پذیری

  • با CDN: CDN ها به طور خودکار با افزایش ترافیک وب سایت شما مقیاس بندی می شوند، بنابراین نیازی به نگرانی در مورد اضافه بار سرور خود ندارید.
  • بدون CDN: ممکن است مجبور باشید سرورهای خود را ارتقا دهید یا سرورهای جدیدی اضافه کنید تا با افزایش ترافیک وب سایت خود مطابقت داشته باشید، که می تواند پرهزینه باشد.

امنیت

  • با CDN: CDN ها می توانند به محافظت از وب سایت شما در برابر حملات DDoS و سایر تهدیدات امنیتی کمک کنند.
  • بدون CDN: وب سایت شما ممکن است در برابر حملات سایبری آسیب پذیرتر باشد.

خدمات اینترنت پرسرعت ماهان نت

ماهان نت به عنوان یکی از پیشروهای صنعت ارتباطات در ایران، خدمات گسترده‌ای در زمینه اینترنت adsl، مخابرات و فناوری اطلاعات ارائه می‌دهد. این شرکت با سابقه بیش از 20 ساله درخشان خود، ارتقاء دائمی زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری در کشور را به عهده دارد. ماهان نت با ارائه خدمات اینترنت سازمانی پرسرعت ADSL، فیبر نوری و وایرلس به مشتریان خود، به ارتقاء اتصال افراد و کسب‌وکارها به دنیای دیجیتالی کمک می‌کند. همچنین، ارائه خدمات متنوع در زمینه مخابرات، ارتباطات دیتاسنتری، امنیت سایبری و ابری نشان از تعهد ماهان نت به ارائه خدمات برتر و تکنولوژی‌محور به مشتریان خود دارد. از عرضه خدمات مطمئن و کارآمد گرفته تا ایجاد ارتباطات پایدار و امن، ماهان نت به عنوان یکی از انتخاب‌های برجسته برای نیازهای ارتباطی شما در ایران شناخته می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر و همچنین ارتباط با پشتیبانی ماهان نت علاوه بر سایت و شماره تماس 1514 می توانید صفحه اینستاگرام ماهان نت را هم دنبال کنید.

جمع بندی

شبکه تحویل محتوا از سیستم کشینگ (caching) بهره می‌برد که به عبارتی کپی‌برداری از فایل‌های مرتبط با سایت شما و قرار دادن آن‌ها در نزدیک‌ترین مرکز داده به کاربران است. در نتیجه، داده‌های سایت شما از نزدیک‌ترین مکان جغرافیایی به کاربران دریافت می‌شود. مهم‌ترین مزیت content delivery network چیست ؟ این فرآیند باعث افزایش چشمگیر در سرعت بارگیری و دسترسی به محتوای وب می‌شود، که در نهایت تجربه کاربران را بهبود می‌بخشد و برای سایت‌ها بهبود در عملکرد و کاهش بار سرور ایجاد می‌کند. برای تشبیه، می‌توان شبکه تحویل محتوا را به یک مجموعه از دستگاه‌های خودپرداز بانکی تشبیه کرد که به جای اینکه در سراسر شهر شعبه ایجاد کند، از دستگاه‌های خودپرداز استفاده می‌کند تا خدمات بانکی را در نزدیکترین نقطه به مشتریان ارائه دهد و سرعت و دسترسی به خدمات را بهبود ببخشد.

اگر از این مقاله لذت بردید مقاله سرور ابری چیست را از دست ندهید.

سؤالات متداول

تفاوت‌های شبکه تحویل محتوا با میزبانی اشتراکی چیست؟

تفاوت اصلی میان میزبانی اشتراکی و شبکه تحویل محتوا در این است که میزبانی اشتراکی محتواها را بر روی یک سرور اصلی انجام می‌دهد. و همه کاربران به همان سرور اصلی متصل می‌شوند. در نتیجه، با افزایش تعداد کاربران، این سرور اصلی ممکن است. با مشکلات عملکردی مواجه شود و زمان بارگذاری محتوا برای کاربران افزایش یابد. از سوی دیگر، شبکه توزیع محتوا رایگان (delivery network  ) از یک سیستم توزیع غیرمتمرکز استفاده می‌کند. که محتواهای وب‌سایت را در مناطق جغرافیایی مختلف ذخیره و ارائه می‌دهد. این امر به بهبود سرعت بارگذاری وب‌سایت برای کاربران در مناطق مختلف کمک می‌کند. و باعث بهبود کارکرد کلی وب‌سایت می‌شود. به عبارت دیگر، شبکه تحویل محتوا به میزبانی اشتراکی کمک می‌کند تا محتواها به صورت موثرتری به کاربران تحویل داده شوند بدون آنکه بار سرور اصلی را بیش از حد افزایش دهد.

cdn مخفف چیست ؟

Content delivery network