در چند ماه گذشته چندین بار شاهد لو رفتن اطلاعات کاربران و شرکتهای مختلف بودهایم که مهمترین آنها اطلاعات کاربران اپراتورها بوده است. هک شدن اپلیکیشنها و سامانههای مختلف نیز در ماههای اخیر تبدیل به اتفاقی عادی شده و غیر قابل انتظار نیست. مسکوت ماندن این موضوعات باعث میشود اطلاعات کاربران به راحتی در اختیار افراد سودجو قرار بگیرد.
از این رو، یکی از پرسشهایی که کاربران اینترنت پرسرعت به طور مستمر با آن مواجه هستند این است که «چگونه امنیت سایبری خودشان را بهبود بخشند و از خطر نفوذ به حساب های کاربریشان بکاهند؟»
اهمیت اطلاعات فاش شده
ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که فاش شدن اطلاعات کاربران چه اهمیتی میتواند داشته باشد؟ فردی که اطلاعات او فاش شده، با چه خطراتی مواجه هست؟ از مهمترین و خطرناکترین اتفاقاتی که آن فرد را تهدید میکند «سرقت هویت» است که میتواند منجر به دزدی اینترنتی، احراز هویت در وبسایتها، کلاهبرداری و غیره شود.
نفوذ به اطلاعات یک کاربر میتواند به صورت مسری به کاربران دیگر نیز انتقال پیدا کند، درنتیجه اگر یک کاربر رعایت نکند، میتواند چندین کاربر دیگر را در معرض حملات سایبری قرار دهد.
تقسیمبندی کاربران اینترنت
کاربران اینترنت به دو دسته «کاربران اینترنت خانگی» و «کاربران اینترنت سازمانی» تقسیم میشوند که کاربر سازمانی همانطور که از نام آن پیداست به آن دسته از افرادی گفته میشود که در دفتر یا شرکت خود از اینترنت استفاده میکنند. این دسته از کاربران نسبت به کاربران خانگی اطلاعات بیشتری درباره چگونگی استفاده از اینترنت و محافظت از اطلاعات خود در برابر حملات دارند. در نتیجه کاربران خانگی بیشتر در معرض حملات و تهدیدات سایبری قرار دارند.
طبق گزارش اعلام شده توسط شرکت سیمنتک (بزرگترین شرکت تولید کننده نرمافزارهای امنیتی) ۹۵ درصد از کاربران خانگی در معرض حملات اینترنتی هستند. یک مورد از هر ۶۰۰ فایل PDF دانلود شده، ویروسی هستند. در سال ۲۰۲۰، روزانه ۲۳٫۵۰۰ وبسایت آسیب دیده بررسی میشوند که این نسبت به سال ۲۰۰۸، ۳ برابر افزایش داشته است. ۸۹٫۷ درصد از ایمیلهای سازمانی اسپم هستند. و متاسفانه نگران کنندهترین جنبه گزارشات این موضوع بوده که وبسایت های رسمی دارای نماد، یکی از بهترین راههای انتقال بدافزارها هستند.
آگاهی کاربران خانگی و سازمانی از امنیت اطلاعات |
||
کاربران سازمانی | کاربران خانگی | |
انواع سوء استفاده از اطلاعات | * | – |
تهدیدهای سایبری جدید | * | – |
برنامههای آگاهی بخشی امنیت اطلاعات | * | * |
با افزایش تعداد کابران خانگی برای دسترسی به اینترنت، شبکه های اجتماعی، اینترنت بانک و غیره، نگرانی ها نسبت به نداشتن دانش کافی درباره امنیت در فضای مجازی افزایش پیدا می کند.
آموزش حفظ امنیت اطلاعات
- از نرم افزار مدیریت پسورد استفاده کنید
باتوجه به وجود سایتها و شبکههای اجتماعی مختلف و اینکه هر روز به دامنه استفاده کاربران از اینترنت اضافه میشود، نرم افزارهای رمزعبور یکی از ضروریترین ابزارهای کاربران به حساب میآیند. باتوجه به اینکه هر کاربر چندین حساب کاربری دارد، به خاطر سپردن رمزعبور تمام حسابهای کاربری کار دشواری خواهد بود. از همین رو، کاربران میتوانند از نرمافزارهای مدیریت رمزعبور استفاده کنند. نرمافزارهای Dash Lane و Last Pass دو نمونه از نرمافزارهای مدیریت رمزعبور هستند.
- احراز هویت دومرحله ای را فعال کنید
احراز هویت دومرحلهای امکانی برای تایید هویت کاربر است. با استفاده از این امکان کاربران بعد از ورود رمزعبور، کدی که برای مثال از طریق پیامک یا ایمیل برای او ارسال می شود را وارد میکند تا به سایت یا شبکه اجتماعی مورد نظر دسترسی پیدا کند. درنتیجه هکرها دیگر نمیتوانند بهراحتی به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کنند.
- از آنتی ویروس اصل استفاده کنید
تنها تعداد محدودی از آنتیویروسها وجود دارند که میتوانند منجر به امنیت سایبری شوند؛ طبق بررسیهای انجام شده توسط کارشناسان امنیت سایبری، بسیاری از آنتیویروسهای تقلبی تنها با هدف نفوذ به سیستم کاربران ایجاد میشوند تا به اطلاعات او دسترسی پیدا کنند. درنتیجه آنتی ویروس اصل تهیه کنید و آن را به صورت روزانه بهروزرسانی کنید.
در نهایت به خاطر داشته باشید که راه های فوق تنها چند نمونه از راه کارهایی هستند که به کاهش آسیبپذیری سیستم شما کمک میکنند و به طور قطعی امنیت سیستم شما را تضمین نمیکنند.
مجموعه ماهاننت با در نظر گرفتن اهمیت اطلاعات کاربران خانگی و سازمانی و با مسدود کردن آی پی های مشکوک، امن سازی زیرساختهای ارائه اینترنت، امن سازی فایروالها و حفاظت در برابر بدافزارها، همچنین استفاده از راهکارهای ضدجاسوسی و ضداسپم سعی دارد تا امنیت اطلاعات کاربران را حفظ کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره بهبود امنیت اینترنت خود، به وبسایت ماهاننت به آدرس Mahannet.ir مراجعه فرمایید یا با شماره سراسری ۱۵۱۴ تماس حاصل نمایید.
‘نقش شرکتهای اینترنتی در حفظ امنیت اطلاعات کاربران چیست؟’